Dfind Finance söker talanger. Har du vad som krävs? “Som student kan du börja jobba för oss under lov”, berättar Catrin Schödin och Eva Meyer, konsultchefer på Dfind Finance.

Dfind Finance märker en ökad efterfrågan på ekonomistudenter särskilt på våren och sommaren.
 Men bolaget är alltid på jakt efter duktiga kandidater som kan möta kundernas behov. Dfind Finance har i dag 350 konsulter ute på olika bolag i Norden. En tredjedel av dem är ekonomiassistenter och övriga arbetar som controllers, redovisningsekonomer och ekonomichefer.


“Den som söker till oss för ett första sommarjobb måste ha en relevant utbildning. Att man studerar ekonomi. Många läser till ekonom på universitetsnivå”, förklarar Catrin Schödin och Eva Meyer.


 
För att jobba åt Dfind Finance krävs det att studenterna klarar eldprovet; de har en omfattande kvalitetssäkring, bland annat ett färdighetstest som avslöjar om han eller hon har grundläggande kunskaper i bokföring, förståelse för debet och kredit.
 
De flesta sommarjobb som Dfind Finance kan erbjuda unga studenter är tjänstgöring som ekonomiassistent. Dfind Finance samarbetar bland annat med flera större företags Shared Service Centers, vilka tar in ekonomer under sommaren.
 
“För oss är helheten viktig. Vi tittar på CV och tidigare erfarenhet. Våra konsultchefer har dessutom tidigare arbetat som ekonomer, vilket gör att kvalitetssäkring av kunskapen i intervjun tillförlitlig. Har du dessutom arbetat extra tidigare under lov, väger vi in det.”
 
“En annan viktig egenskap är att det finns ett driv”, som Catrin Schödin och Eva Meyer uttrycker det.

“Därtill bör man vara nyfiken och anpassningsbar. Man bör gilla att träffa nya människor och då har man ett fantastiskt roligt och omväxlande jobb”

Finns det goda möjligheter till en fortsatt karriär inom Dfind Finance?


”Ja visst, flera av de konsulter som kommer in under sommarjobb erbjuds anställning i vår ordinarie verksamhet. Här har du möjligheten att gå från ekonomiassistent till ekonomichef”
Dessutom erbjuder vi flera gånger per år, både utbildning via PwC och internt, för alla våra konsulter.
 
Det här är Dfind Finance:
• Ett bolag som drivs av ekonomer för ekonomer
• Närmare 400 medarbetare, varav 350 konsulter, i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala & Oslo.
• I bolaget ingår Dfind Executive
• Grundades år 2010, tidigare ingått som affärsområde i Proffice Sverige AB
• Systerbolag till Dfind IT

You May Also Like